Specialister inom mammaträning

 Om oss 

Våra instruktörer är licenserade personliga tränare med djupgående kunskap om gravidkroppen och lång erfarenhet av träning för mammor. Dessutom brinner vi för kvinnors hälsa. Vi grundades 2013 och har sedan dess utökat verksamheten med personlig träning, mental coachning, kostrådgivning och träning under/efter graviditet i Malmö och startar inom kort i Trelleborg. 

Vår träning vänder sig till gravida och mammor med praktiska övningar för att stärka kroppen inifrån och ut. Träningen är uppbyggd på olika nivåer så oavsett erfarenhet kan alla mammor få in rätt, trygg och specifik träning. 

Våra tränare är dessutom alla mammor och vet vad mammalivet handlar om och ger praktiska råd och tips kring hur man får träning som en självklar del i vardagen och familjelivet.  

Det som gör oss unika är vår känsla för kvalitet och relationer. Vi jobbar både med den inre styrkan så som den yttre. Våra pass är influerade av yoga, mindfullness och coachande samtal. 

Vi bygger upp en stark grund att stå på i nivå ett där fokus ligger på att hitta kontakt i bäckenbotten och bål. I nivå två lär vi ut tekniken i basövningar för att öka styrka och stabilitet. Man får varje vecka mail utskick med sammanfattning av veckans pass så man kan träna på egenhand och på sätt bli starkare snabbare. 

Vi coachar mentalt och bygger en förstående atmosfär där ingen känner sig utanför eller förbisedd. Vi vet vad mammalivet handlar om och coachar våra klienter att hantera tankar och känslor som dyker upp kring träning, kost och att prioritera sig själv och sin hälsa. 


Vår Vision 

  • Hjälpa varje mamma till en stark och uthållig grund
  • Se till att träningen utförs säkert och  tekniskt korrekt
  • Specifik träning för mammor som gått igenom en graviditet
  • Skapa gemenskap och en positiv atmosfär under träningen
  • Lära ut syfte och mening med en hälsosatsning som varar livet ut

Detta gör vi genom våra Fitnesscamp där vi möter mamman i 3 olika stadier.

  • Under graviditeten: Bygger vi upp en stark kropp som orkar ta sig igenom en graviditet och förlossning på bästa möjliga sätt. Vi arbetar förebyggande mot hälsoproblem med rörlighet, ryggsmärta, foglossningsproblem samt förbereder kroppen för kommande förlossning. En stark kropp återhämtar sig snabbare efter förlossningen och står emot påfrestningarna som att lyfta, bära och amma ett barn kan orsaka. Vi anpassar träningen till pågående trimester och justerar allt eftersom kroppen går igenom graviditetens olika stadier.
  • Efter Graviditeten: Efter graviditeten jobbar vi aktivt med att hitta tillbaka till en stark och funktionell kropp med fokus på bäckenbotten, bål och sätesmusklerna. Vi fokuserar på att stabilisera leder och förebygga post graviditetsbesvär så som framfall, rygg, nacke och knäproblem. Vi hjälper deltagarna att landa i mamma rollen och bygga upp träningsrutiner som går ihop med vardagen som småbarnsmamma.
  • Vardag och arbetslivet: När arbetslivet åter är i rullning och dagarna cirkulerar kring jobb, hämta/lämna på förskola/skola, vardagsbestyr i hemmet så glömmer många mammor bort sin egen hälsa till fördel för familj, hem och arbete. Vi hjälper er etablera hållbara rutiner, rätt träning för rätt person och att få in hälsa som en självklar del i hemmet, på arbetsplatsen, på semestern etc. 

Styrka som lyser igenom